Caută
  • alex289713

Cea mai mare despăgubire acordată vreodată în România

Cea mai mare despăgubire acordată în România victimei unui accident de mașină a fost stabilită, vineri, de un Tribunal din Ilfov. 1,5 milioane de euro va primi o femeie care a fost lovită pe trecerea de pietoni de un șofer beat. Era însărcinată în luna a opta. A pierdut copilul și, la doi ani de la accident, se află în stare neuro-vegetativă. 

Conform deciziei Tribunalului Ilfov, femeia, Iulia Ganea, a câştigat în instanţă atât acordarea unor daune morale, cât şi a unor daune materiale, şi a unei sume lunare reprezentând contravaloarea salariului pe care l-ar fi câştigat femeia dacă ar fi fost aptă de muncă, începând cu 1 ianuarie 2016.

În numele femeii, acțiunea a fost introdusă în instanță de soțul ei, care o și îngrijește în urma accidentului.

DECIZIA INSTANȚEI

„Obligă pârâta (n.r. – compania de asigurări Euroins) să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 16.325,01 lei, reprezentând daune materiale. Obligă pârâta să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 837 de lei, lunar, reprezentând prestaţie periodică pentru pierderea câştigului din muncă, începând cu data de 01.01.2016 şi până la încetarea stării de nevoie. Obligă pârâta să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, reprezentând daune morale”, se menţionează în decizia instanţei

Hotârârea Tribunalului Ilfov nu este definitivă şi a fost pronunţată în procesul în care femeia a dat în judecată compania de asigurări Euroins şi pe şoferul care a accidentat-o pe trecerea de pietoni.

Potrivit presei locale, aflată într-un continuu proces de recuperare, Iulia Ganea este imobilizată, dependentă de ajutor permanent, nu vorbeşte şi foarte rar este conştientă.

În 18 mai 2015, Iulia Ganea, care era însărcinată, traversa strada pe trecerea de pietoni din comuna braşoveană Cristian alături de soțul ei. Un consătean beat a lovit-o din plin.  A fost transportată la spital, unde i s-a făcut operaţie de cezariană, însă nou-născutul a trăit doar două zile. De atunci, tânăra este în stare neuro-vegetativă.

Şoferul a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare, iar după un an şi două luni a fost eliberat.

Suma pe care ar trebui să o primească Iulia Ganea este cea mai mare despăgubire pentru o victimă a unui accident rutier.

Până acum, cea mai mare valoare a despăgubirilor acordate în urma unui accident rutier a fost de un milion de euro, daunele fiind câştigate de către Georgiana Ghegeliu, care a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov, după ce şi-a pierdut o mână în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

sursa:

https://www.qmagazine.ro/cea-mai-mare-despagubire-acordata-vreodata-in-romania/227 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate